Artikkelit

 • Oma paikka Helsingissä

  Esittelemme tällä palstalla Ison Numeron myyjiä. Nyt vuorossa on Marius Velcu, joka myy lehteä Kluuvissa, McDonald’sin lähellä.

  Nicaragualaiset vaativat köyhien presidenttiä luopumaan vallasta

  Nicaraguan viimeaikaisissa yhteydenotoissa on kuollut kymmeniä ihmisiä. Maa on käännekohdassa: löydetäänkö rauhallinen ratkaisu kansallisen dialogin kautta vai tehdäänkö radikaaleja muutoksia maan johtoon, joka ensimmäistä kertaa Nicaraguan historiassa on auttanut köyhiä?

  Työmaa Suomessa, sydän Virossa

  Suomessa asuvista virolaisista monet ovat rakennustyöntekijöitä, jotka asuvat vaatimattomissa kimppakämpissä, tekevät pitkää päivää ja ikävöivät perhettään. Moni kokee syrjintää töissä ja asuntomarkkinoilla.

  3 X IDENTITEETTI

  Millaista on kasvaa aikuiseksi ja löytää omanlainen tapa elää? Malkam Karekallio, Ildar Wafin ja Muttaqi Khan kertoivat toimittajalle omista kokemuksistaan. Luettuaan toistensa tekstit he tapasivat toisensa.

  Tänään kotona

  Suomessa työskentelee yhä enemmän filippiiniläisiä hoiva- ja kotityöntekijöitä, jotka rakentavat itselleen ja perheellensä parempaa elämää. Kolme kotityöntekijää kertoo Isolle Numerolle tarinansa.

  Kultaakin kalliimpi

  Paperittoman lapsen arkea varjostaa perheen huoli kohtalostaan. Vaikka paperittomat perheet eivät tiedä, saavatko jäädä Suomeen, monet heistä haluavat kuitenkin pitää lapsensa koulussa. Heillä on siihen myös oikeus.

  Tukea ja lämpöä

  Ison Numeron toimitus mykistyi, kun joukkorahoituskampanjamme päättyi helmikuun alussa: keräsimme yhdessä 16 235 euroa. Kiitos jokaiselle joka osallistui tsemppaamalla, sosiaalisen median viestejä välittämällä tai rahalla.

  Todettua kehitystä

  Ihmisillä on taipumus ruoskia itseään: tuhlaamme ja sotkemme maapalloa. Ja onhan itsekritiikille syynsä. Mutta kehitystäkin tapahtuu. Nykyihminen on tiukan paikan tullen jopa hyvä pidättäytymään, kirjoittaa Juha Kauppinen.

  Lisää artikkeleita