Jutut

Tältä sivulta löydät valikoiman lehdessä julkaistuja näytejuttuja. Osta lehti kadulta – puolet hinnasta menee suoraan myyjälle.

 • Vaeltajista valistajiksi

  Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin vetämä Docventures-dokumenttielokuvasarja pyörii jälleen televisiossa nyt syksyllä 2018. Tässä syksyllä 2017 tehdyssä haastattelussa Riku ja Tunna kertovat, miten heistä tuli Madventures-duo, joka on tarjonnut alusta lähtien yleisölle uusia ajattelutapoja ja näkökulmia elämään ja elämiseen.

  Ei voi jäädä kotiin makaamaan

  Maahanmuuttajan koko elämä on kuin startup-yritys: kaikki on uutta ja riskialtista. Kotimaansa jättäneet ovat riskinottajakansaa. Tapasimme neljä muualta Suomeen tullutta yrittäjää.   Mielikuvien mukaan maahanmuuttajat päätyvät yrittäjiksi useammin kuin kantasuomalaiset. ”Me maahanmuuttajat olemme riskinottajia”, Harriet Aryenda sanoo. ”Jos on jo jättänyt kaiken taakseen ja muuttanut tuntemattomaan, yrittämisen riski tuntuu aika pieneltä.” Aryenda myy itsetehtyä kosmetiikkaa […]

  Tennistähti koulujen asialla

  Tenniksen supertähti Novak Djokovic haluaa vaikuttaa myös kenttien ulkopuolella. Tässä serbialaisen katulehti Liceulicen haastattelussa Djokovic puhuu työstä, jota hän tekee parantaakseen nuorten mahdollisuuksia sekä arvoista, jotka johdattavat häntä sekä tenniskentällä että niiden ulkopuolella.

  Apu tarvitsevalle

  Ison Numeron kaltaisen lehden ristiriitainen tavoite on tehdä itsensä tarpeettomaksi. Niin kävi esimerkiksi Apu-lehdelle 1930-luvulla.

  Rasistiset rikokset jäävät pimentoon

  Poliisin tietoon tulee vuosittain noin 900 rikosilmoitusta, joissa on jokin rasistinen piirre. Vain kolmisen prosenttia niistä johtaa rasismin huomioivaan tuomioon. Tie tuomitsemiseen on täynnä esteitä.

  Oma paikka Helsingissä

  Esittelemme tällä palstalla Ison Numeron myyjiä. Nyt vuorossa on Marius Velcu, joka myy lehteä Kluuvissa, McDonald’sin lähellä.

  Nicaragualaiset vaativat köyhien presidenttiä luopumaan vallasta

  Nicaraguan viimeaikaisissa yhteydenotoissa on kuollut kymmeniä ihmisiä. Maa on käännekohdassa: löydetäänkö rauhallinen ratkaisu kansallisen dialogin kautta vai tehdäänkö radikaaleja muutoksia maan johtoon, joka ensimmäistä kertaa Nicaraguan historiassa on auttanut köyhiä?

  Työmaa Suomessa, sydän Virossa

  Suomessa asuvista virolaisista monet ovat rakennustyöntekijöitä, jotka asuvat vaatimattomissa kimppakämpissä, tekevät pitkää päivää ja ikävöivät perhettään. Moni kokee syrjintää töissä ja asuntomarkkinoilla.

  Lisää artikkeleita