Iso Myyjä – Valeria Vasileva

Esittelemme tällä palstalla Ison Numeron myyjiä. Nyt vuorossa on Valeria Vasileva, joka on tullut Suomeen Bulgariasta. Hänen suosikkipaikkansa lehden myynnille on Aleksanterinkadulla Stockmannin edessä.

Tulen pienestä kylästä Bulgariassa, Varnan ulkopuolella. Kylä on kovin pieni, mutta siitä tuli entistäkin pienempi kun ihmiset muuttivat sieltä pois työnhakuun. Iso osa asukkaista on lähtenyt ulkomaille etsimään töitä. Jopa pormestari on poissa.

Kasvoin lapsuuteni kylässä ja menin sitten kouluun neljänteen luokkaan asti. Sen jälkeen piti aloittaa etsimään ja tekemään töitä. Olen nyt 26 vuotta vanha.

Tulin Suomeen, kun kuulin ihmisiltä, että tämä on kaunis ja hyvä maa. En ollut ennen kiertänyt paljoakaan muissa Euroopan maissa. Niinpä tulin tänne.

Helsinki on mielestäni hyvin kaunis kaupunki. Mutta niin kuin kaikissa kaupungeissa, on täällä niin hyviä kuin huonojakin ihmisiä.

Olen myynyt Isoa Numeroa nyt noin kolmisen vuotta. Yleensä pidän myyntipaikkaani Stockmannin edessä. Siellä liikkuu paljon enemmän jalankulkijoita kuin monessa muussa paikassa keskustan alueella.

Kaikkein parhaita aikoja ovat sellaiset päivät, kun saan myytyä monta lehteä nopeasti. Asiakkaisiin on vaikea tutustua, kun ei puhu suomea. Minulla on kolme tai neljä asiakasta jotka tulevat ostamaan lehden minulta joka kerta. He ovat hyviä ihmisiä, mutta en tiedä heidän nimiään, kun en osaa kieltä.

Tämä on Ison Numeron ilmainen näytejuttu. Lue haastattelu kokonaisuudessaan ostamalla lehti myyjältä.

Iso Numero on kaduilla myytävä kulttuurilehti, joka tarjoaa vähävaraisille ihmisarvoista työtä ja mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen. Lehden myyjät saavat jokaisesta lehdestä kolme euroa.