Köyhyyttä vastaan nyt kuudesti vuodessa!

Kaduilla myytävä kulttuurilehti Iso Numero ilmestyy tänä vuonna aiempaa useammin. Tiheämpi ilmestymistahti on ollut niin myyjien kuin lehden lukijoiden suuri toive, ja niinpä uusi Iso Numero tulee tänä vuonna katumyyntiin joka toinen kuukausi.

Tällä vastataan myös lehden kysyntään, sillä Ison Numeron painokset on toistuvasti myyty loppuun, päätoimittaja Hannele Huhtala kertoo.

”Myyjät ostavat lehdet etukäteen omaan varastoonsa kahdella eurolla. Ostamalla lehden lukijat tukevat riippumattoman journalismin lisäksi myös myyjien pienyrittämistä. Uusi lehti on nyt tarjolla kuusi kertaa vuodessa, mikä parantaa myyjien asemaa aiempaa enemmän”, Huhtala jatkaa.

Journalistisesta laadustaan palkittu Iso Numero ilmestyi ensimmäisen kerran kesällä 2011, jolloin vuoden ainoasta lehdestä otettiin 4 000 kappaleen painos. Viime vuonna Iso Numero ilmestyi neljä kertaa ja lehteä myytiin noin 50 000 kappaletta. Lehden tuotot jakautuvat satojen myyjien kesken.

Tämän vuoden ensimmäisessä lehdessä vuoden vapaaehtoiseksi valittu Brother Christmas kertoo, mikä saa parran taakse piiloutuvan koti-isän käyttämään vapaa-aikansa tuntemattomien auttamiseen. Toimittaja Heini Huhtinen vieraili Britanniassa kodittomia auttavissa sosiaalisissa yrityksissä. Hampurilainen katulehti Hinz&Kunzt on ottanut työperäisten siirtolaisten kotouttamisen yhdeksi ydintehtäväkseen. Vieraileva kolumnisti Maryan Abdulkarim kirjoittaa, miten kuntavaalien alla maahanmuuton solmuja voi käsitellä urheiluvertauksin.

Lehti on suomalaisten kulttuurilehtien yhteinen ponnistus köyhyyttä ja suvaitsemattomuutta vastaan. Lukupaketissa on tuttuun tapaan myös paljon makupaloja Isoa Numeroa julkaisevan Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsenlehdistä. Nyt mukana on monipuolista sisältöä kymmenestä lehdestä.

Iso Numero on kaduilla myytävä kulttuurilehti, joka tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen. Lehden myyjät saavat jokaisesta lehdestä kolme euroa. Lehteä voi myydä kuka tahansa lisätuloja tarvitseva.