Lokakuun Isossa Numerossa Anssi Kela ja asiaa mielenterveydestä

Popmuusikko Anssi Kela on ollut vuoden keikkatauolla ja hän viettikin viime kesän kotitalonsa kellarissa luomassa uutta musiikkia. Nyt hän palaa lavoille täynnä intoa. Kela on tarkkasilmäinen ja laajasydäminen muusikko, joka ei usko, että kovaa työtä seuraa aina menestys.

Lehden koskettavin juttu käsittelee turvapaikanhakijoiden mielenterveyttä. Moni turvapaikanhakija pakenee kotimaastaan äärimmäisen rankkoja oloja. Pitkittynyt turvapaikanhakuprosessi ei helpota vaan usein pahentaa tilannetta. Toimittaja Venla Pystynen ja Siirtolaisuusinstituutin vastaava tutkija Marja Tiilikainen perehtyivät tilanteeseen. Irakilaissyntyinen toimittaja Haneen Jameel kirjoittaa lehdessä puheenvuorokolumnin.

Lehdessä on myös reportaasi maailman muovitilanteesta. Tuotamme tonnikaupalla jätettä emmekä tiedä mitä tehdä sillä. On ehdotettu, että muovit haudattaisiin odottamaan aikoja, jolloin ihminen tietää, mitä roskalle tehdä. Muovit louhittaisiin esiin, kun ratkaisu on keksitty.

Mukana lokakuun lehdessä myös reportaasi kaupunkidemokratiasta Varsovassa ja kuvia maailman jalkapallokentiltä.

Iso Myyjä -palstalla oman elämäntarinansa kertoo romanialainen Comisar-Ghiosel Stanescu. Hän on myynyt vasta vuoden Isoa Numeroa, mutta pitää sitä parempana vaihtoehtona kuin kerjäämistä. Jos hänellä olisi kaikki maailman rahat, hän jakaisi ne köyhille!

Osta lehti ja tue myyjän työtä – puolet kansihinnasta menee suoraan myyjälle.

Seuraava Iso Numero ilmestyy 2. marraskuuta.

Lisätietoja
Hannele Huhtala
Päätoimittaja
hannele.huhtala@isonumero.fi
040 572 7506

Iso Numero on kadulla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen. Myyjä pitää itsellään puolet lehden kansihinnasta. Ison Numeron myyjän tunnistat liiveistä ja kuvallisesta kortista.

Vuonna 2018 lehteä on myynyt yli 200 ihmistä, jotka ovat ansainneet työllään yli 100 000 euroa tuloja.