Marraskuun Isossa Numerossa Vuokko Hovatta ja turvapaikanhakijoita auttavat lakimiehet

Laulaja-näyttelijä Vuokko Hovatta on joutunut viime vuosina kovien asioiden eteen elämänsä aikana. ”Kokemani yllätykset ovat opettaneet, että ylimielisyys on vaarallista”, Hovatta sanoo Ison Numeron haastattelussa.

”Minut on pelastanut työ, läheiset ystävät ja perhe. Mahdollisuus matkustaa ja nähdä muunlaisia elämäntapoja ja -olosuhteita on auttanut hahmottamaan osaani. Elämä on vääjäämättä täynnä yllätyksiä, sekä hyviä että huonoja”, Vuokko Hovatta kertoo.

Keitä ovat turvapaikanhakijoita edustavat lakimiehet, huijareita vai hyväntekijöitä? Miksi osa hutiloi ja turvautuu vilppiin, kun osa tekee töitä hyvin ja ilmaiseksi? Iso Numero tapasi alalla työskenteleviä lakimiehiä ja kysyi heiltä heidän työstään.

Lehdessä on myös reportaasi Myanmarista. Maan tavalliset kansalaiset kertovat Ison Numeron jutussa, miltä sotilasdiktatuurin jälkeinen tulevaisuus näyttää.

Mukana marraskuun lehdessä myös uusi Tohtori eli Doctor Who -sarjan uusi päänäyttelijä Jodie Whittakerin haastattelu. Lehdessä on myös artikkeli australialaisesta malli Madeleine Stuartista, jolla on Downin oireyhtymä.

Iso Myyjä -palstalla oman elämäntarinansa kertoo romanialainen Maria Moisa. Hän on saanut asunnon perheelleen Ison Numeron ansiosta. Lokakuussa hän sai myös osa-aikaisen työn siivoojana. Neljän lapsen äiti uskoo, että pystyy tarjoamaan lapsilleen paremman elämän.

Osta lehti ja tue myyjän työtä – puolet kansihinnasta menee suoraan myyjälle.

Marraskuussa myyntiin tulivat myös Isot Joulukortit. Joulukortit maksavat 5 euroa kadulla ja myös niistä myyjät saavat puolet hinnasta. Joulukortit on kuvittanut lastenkirjakuvituksista tunnettu graafikko Marika Maijala. Kortit voi ostaa myös Ison Numeron verkkokaupasta.

Seuraava Iso Numero ilmestyy 7. joulukuuta.