Mikä Iso Numero?

Iso Numero on kaduilla myytävä kulttuurilehti, joka tarjoaa työtä ja toimeentuloa ihmisille, joiden on vaikea löytää sitä muualta. Lehden myyjät pitävät itsellään puolet jokaisen myydyn lehden kansihinnasta.

Aikakauslehtenä Iso Numero on monipuolinen ja puhutteleva lukupaketti ja kannanotto köyhyyttä ja eriarvoisuutta vastaan. Lehden kustantaja on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry. Suuri osa lehden sisällöstä on koottu Kultin 200 jäsenlehdestä.

Iso Numero ilmestyi vuonna 2017 kuusi kertaa, ja sen painos oli 8 000–10 000 kappaletta. Lehden koko painos myydään irtonumeromyyntinä julkisilla paikoilla. Lehden myyjille Iso Numero tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden hankkia lisätuloja ilman raskasta byrokratiaa.

Iso Numero sai vuonna 2015 opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkinnon tunnustuksena laadukkuudesta, sinnikkyydestä ja innovatiivisuudesta.

Kuka voi myydä Isoa Numeroa?

Lehtien irtomyynti kaduilla on laillista toimintaa, johon ei tarvita lupaa. Isoa Numeroa saa myydä kuka tahansa, joka tarvitsee lisätuloja. Köyhyys ja yhteiskunnan eriarvoistuminen koskettavat tänä päivänä monia ihmisryhmiä. Iso Numero pyrkii omalta osaltaan vahvistamaan vaikeissa tilanteissa olevien toimeentulomahdollisuuksia.

Mihin lehden tuotot menevät?

Yksi lehti maksaa myyjälle viisi euroa. Myyjä ansaitsee näin puolet lehden kansihinnasta. Loput käytetään lehden kulujen kattamiseen. Vuonna 2016 Ison Numeron myyjät ansaitsivat yhteensä noin 100 000 euroa. Tuotto jakautui sadoille myyjille.

Mistä Ison Numeron voi ostaa?

Lehden irtonumeroita voi ostaa myyjiltä julkisilla paikoilla, kuten kaduilla, toreilla ja puistoissa. Isoa Numeroa ei voi tilata, vaan se on ostettava suoraan myyjiltä. Tällä hetkellä myyjät ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle, mutta lehteä on saatavilla vaihtelevasti myös muualla maassa. Järjestöt ja muut toimijat voivat välittää lehteä jälleenmyyntiin omille asiakkailleen. Jos haluat lehteä omalle paikkakunnallesi, ota yhteyttä Ison Numeron tekijöihin.

Miten voin aloittaa Ison Numeron myynnin?

Myyjä ei tarvitse verokorttia tai henkilöllisyystodistusta. Ensikertalainen saa ensimmäisen Ison Numeron ilmaiseksi. Annamme myös ohjeita myyntityöhön. Seuraavat lehdet myyjä lunastaa kahden euron hintaan ja myy eteenpäin viidellä eurolla.

Lehteä voi hakea myytäväksi Vailla vakinaista asuntoa ry:n toimistosta Sörnäisistä (Kinaporinkatu 2 D 3. krs, 00500 Helsinki) keskiviikkoisin kello 12-15.00. Toimiston ollessa auki lehtiä voi hakea myytäväksi myös muina arkipäivinä päiväsaikaan. Aukiolon voi tarkistaa puhelinnumerosta: 044 704 4310.

Voinko tukea Isoa Numeroa muuten kuin ostamalla lehtiä?

Iso Numero tarvitsee vapaaehtoisia muun muassa lehden tekemiseen, jakeluun ja myyjien kouluttamiseen. Tarjolla on sekä pitkäkestoisia että kertaluonteisia työtehtäviä.

Tilaa Ison Numeron ystävien uutiskirje, jossa ilmoitamme vapaaehtoistyömahdollisuuksista.

Kuka julkaisee Isoa Numeroa?

Ison Numeron julkaisija on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry. Kultti on 200 Suomessa ilmestyvän kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehden kattojärjestö. Kultti valvoo jäsenlehtiensä etuja ja julkaisee Isoa Numeroa.