Syyskuun Isossa Numerossa Ronja Salmi ja rohkeita maahanmuuttajayrittäjiä

Syyskuun Iso Numero on lähtenyt nyt kaduille myyntiin. Lehdessä kurkistetaan lokakuun suuren kulttuuritapahtuman eli kirjamessujen verhojen taakse. Kuka on 25-vuotias Ronja Salmi, joka tänä vuonna vetää tapahtuman?

Ronja Salmi sanoo luottavansa naisvoimaan. Hänen Ryöväri-yrityksensä on toteuttanut useita nuorisosarjoja ja Salmi on kirjoittanut useita kirjoja.

”Kalenterissa pitää lukea muukin kuin työ. Se konkretisoi oman ajankäytön. Näkyvätkö arvosi kalenterissasi?” Ronja Salmi kysyy.

Katsomme myös rohkeiden maahanmuuttajayrittäjien arkeen. Jos on jättänyt kotimaankin taakseen, tuntuu yrittämisen riski pieneltä. Autokoulua pitävä Josephine Atanga ja joukko muita yrittäjiä kertovat uudessa lehdessä tarinansa yrittäjyydestä Suomessa. Yrittäjien elämää piinaava epävarmuus on entistä pahempaa, jos siitä riippuu koko tulevaisuus.

”Jos bisnes ei menesty, ei saa jäädä tänne”, sanoo työperustaisella oleskeluluvalla Suomessa asuva Wisam Aboud.

Lisäksi Iso Numero vieraili Romaniassa Valea Seacãn kylässä. Köyhyys ajaa ihmisiä lähtemään kerjäämään ja etsimään parempaa elämää Romanian ulkopuolelta. Tarina on sama Ison Numeronkin myyjälle. ”Mutta meidän täytyy selviytyä. Itsemme, mutta etenkin lastemme takia”, sanoo Mariana Dinu, 41-vuotias isoäiti.

Lisäksi lehdessä on haastattelut kirjailija Irvine Welshin kanssa sekä tanssija-koreografi Arja Tiilen kanssa. Lehdessä alkaa myös uusi palsta hyvistä yrityksistä, ensimmäisenä esittelyssä kehitysvammaisia työllistävä Omenasieppari.

Osta lehti ja tue myyjän työtä – puolet kansihinnasta menee suoraan myyjälle.

Seuraava Iso Numero ilmestyy 5. lokakuuta.

Lisätietoja
Hannele Huhtala
Päätoimittaja
hannele.huhtala@isonumero.fi
040 572 7506

Iso Numero on kadulla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen. Myyjä pitää itsellään puolet lehden kansihinnasta. Ison Numeron myyjän tunnistat liiveistä ja kuvallisesta kortista.

Vuonna 2018 lehteä on myynyt yli 200 ihmistä, jotka ovat ansainneet työllään yli 100 000 euroa tuloja.