Tekijät

Isoa Numeroa ei olisi ilman ihmisiä, jolle laatujournalismi, valtamedian vaihtoehdot ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat sydämen asia. Ennen päätymistään lukijan hyppysiin lehti on kulkenut toimittajien, graafikoiden, kuvaajien, sarjakuvataiteilijoiden, myyjien ja vapaaehtoisten käsien kautta.

Johanna Vehkoo

Johanna Vehkoo on toimittaja ja tietokirjailija, joka on tutkinut journalismin tulevaisuutta Britanniassa ja faktantarkistusta Yhdysvalloissa. Hän kuuluu Long Playn perustajiin. Parhaillaan Vehkoo kirjoittaa reportaasikirjaa hylätyistä paikoista. Se ilmestyy vuonna 2016.

Leona Kotilainen

Leona Kotilainen uskoo, että henkilökohtainen on poliittista ja on solidaarinen niille, joiden oikeuksia valtarakentein ja auktoriteetein loukataan. Tässä lehdessä Kotilainen kirjoittaa Amerikan intiaani Loretta Antoinesta, jolta haluaisi oppia yhtä sun toista. Kotilainen rakastaa luonnonvesiä, arvostaa oikeinkirjoitusta ja oikolukee Ison Numeron.

Jukka Könönen

Jukka Könönen on tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hän työskentelee epävirallista siirtolaisuutta ja prekarisaatiota käsittelevässä tutkimushankkeessa, jonka osana hän tekee tutkimusta ulkomaalaisten säilöönotosta ja maasta poistamisesta Suomessa. Syksyllä 2015 hän on vierailevana tutkijana Oxfordissa.

Ismo Puljujärvi

Ismo Puljujärvi on ensimmäisen vuoden toimittajaopiskelija, jota kiinnostaa päivän politiikan lisäksi myös populaarikulttuuri. Hän on kotoisin Kittilästä, mutta muuttanut pääkaupunkiseudulle vuosi sitten. Kirjailija Heidi Könkään haastattelu oli Puljujärven ensimmäinen työkeikka.

Aino Sutinen

Aino Sutinen on sarjakuvapiirtäjä ja Suomen sarjakuvaseuran tiedottaja. Hän on julkaissut kaksi matkasarjakuvakirjaa ja tekee tällä hetkellä sarjakuvia Luonnonsuojelja-, Libero– ja Tempus-lehtiin, nettiin ja eri antologioihin. Koulutukseltaan hän on sosiologian ja kehitysmaatutkimuksen Bachelor of Arts Sussexin yliopistosta Englannista.

Niilo Luotonen

Niilo Luotonen tekee Aalto-yliopistolla väitöskirjaa, jossa tutkii Ison Numeron myyjiä taloustieteen näkövinkkelistä. Tutkimus on vienyt hänet myös Ison Numeron jakelijaksi päiväkeskus Hirundoon. Niilo pitää Ison Numeron toiminta-ajatusta loistavana ja on innokas kehittämään myös muita hankkeita, jotka luovat kiinnostavia mahdollisuuksia oma-aloitteiseen elämäntilanteen kohentamiseen.

Elisa Bestetti

Elisa Bestetti on suomenitalialainen graafisen alan ammattilainen, joka on mm. töissä Planilla. Bolognan kasvatti, joka on ehtinyt opiskella sekä kirjallisuutta että maantiedettä. Elisa vastaa Ison Numeron graafisesta ulkoasusta.

Viljami Puustinen

Viljami Puustinen on vapaa toimittaja ja tietokirjailija. Valmistui Helsingin yliopistosta 2006 filosofian maisteriksi pääaineenaan teatteritiede. Rumba-lehden päätoimittaja vuosina 2007–2011. Kirjoittanut kirjat This is USA – Hellsinki Rock’n’Roll Underground ’89–’99 (2000), 22-Pistepirkko (2005) ja Kingston Wall – Petri Wallin saaga (2014). Asuu Helsingin Käpylässä ja kasvattaa kouluikäistä poikaansa hyväksi ihmiseksi.

Janne Hukka

Janne Hukka on juuriltaan karjalainen, Helsinkiin Hong Kongin, Lontoon, Hämeenlinnan ja Yhdysvaltojen kautta kotiutunut toimittaja. Maailma.net-uutissivuston päätoimittaja vuodesta 2011. Intohimoina ihmisoikeudet, kestävä kehitys ja suorien saumojen ompeleminen.

Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen toimii tällä hetkellä Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:ssä harjoittelijana. Opiskelee viestintää Helsingin yliopistolla. Kiinnostunut ihmisoikeuksista, erilaisista elämäntarinoista, maailman monimuotoisuudesta ja musiikista. Pitää sen vuoksi Sami Yaffa – Sound Trackerista, josta kirjoitti tähän lehteen.