Toukokuun Isossa Numerossa Mira Luoti ja Ricky Gervais

Toukokuun Iso Numero on nyt tarjolla kaduilla. Käy ostamassa omasi – myyjä saa kansihinnasta puolet. Tervetuloa tutustumaan Ison Numeron toimintaan avointen ovien päivänä 23.5. 

Uuden Ison Numeron kansihaastattelussa on PMMP-popyhtyeestä tunnettu muusikko-näyttelijä Mira Luoti.

Haastattelussa Luoti on kertoo, että hän on oppinut, että suunsa kannattaa avata, sillä henkilökohtaiset kokemukset koskettavat usein monia muitakin. Luoti nousi huhtikuussa otsikoihin, kun hän kertoi seksuaalisesta häirinnästä turkulaisessa koulussa.

”Kun avautuu, niin huomaa, ettei ole yksin”, Mira Luoti sanoo.

Reportaasijutussa tutustutaan angolalaiseen Nilton Vianaan, joka on toinen Facemundi-nimisen yrityksen perustajista. Yritys valmistaa Face of Africa -merkkisiä älypuhelimia.

“Yleensä teknologiasta puhuvat valkoiset ihmiset”, Nilton Viana sanoo. ”Siksi monet yllättyvät nähdessään mustan afrikkalaisen puhumassa teknologiasta. Myös muut mustat.”

Lehdessä asiaa slangisanojen lähteistä ja monikulttuurisesta nuoruudesta. Haastattelussa on myös brittikoomikko Ricky Gervais, jonka tv-show Humanity on katsottavissa Netflixissä.

Iso Päämaja on avattu

Toukokuun lehden julkaisun yhteydessä avattiin Iso Päämaja Sörnäisissä (Käenkuja 4). Kyseessä on kahdeksan vuotta vanhan Ison Numeron ensimmäinen oma toimitila, jossa tapahtuu lehden jälleenmyynti, tuotanto ja myyjien tapaaminen. Tämä on suuri harppaus eteenpäin työssä, jossa pyritään auttamaan ihmisiä kadulta jaloilleen, sanoo lehden päätoimittaja Hannele Huhtala.

”Muutokset tuovat Isolle Numerolle lisää itsenäisyyttä mutta kovin paljon myös kasvavaa vastuuta. Lehdentekijät ja myyjät tarvitsevat lukijoiden apua ja tukea, jotta se selviää muutoskuukausista”, Huhtala sanoo.

Syksyllä lehden kustantajaksi vaihtuu Isot Tekijät ry, jolloin nyt lehteä kustantava Kultti ry keskittyy ydintehtäviinsä kotimaisten kulttuurilehtien kattojärjestönä.

Isolla Päämajalla vietetään avointen ovien päivää 23.5. kello 10–15.

Iso Numero on kaduilla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia tulojen ansaitsemiseen. Jokainen myyjä ostaa lehtiä etukäteen ja saa itselleen puolet 10 euron kansihinnasta. Myyjien tulee sitoutua Ison Numeron sääntöihin ja kantaa myyjäkorttia ja -liivejä.

Vuonna 2017 myyjät ansaitsivat yli 85 000 euroa tuloja lehden myynnillä. Tulot jakautuivat noin 200 myyjän kesken.

Ison Numeron voi nyt tilata myös kotiin postitettuna Holvin kautta.