Uusi Iso Numero kulkee hetken Docventuresin Tunnan ja Rikun kanssa

“Eri tavat elää ja olla mahtuvat tänne maailmaan”, toteaa Docventures-ohjelmasta tuttu Riku Rantala. Hän ja Tunna Milonoff, päräyttävä tv-kaksikko, ovat päähaastattelussa katumyyntiin lokakuussa ilmestyneessä Isossa Numerossa.

Haastattelussa Rantala ja Milonoff pohtivat omaa polkuaan vaeltajista valistajiksi. “Tiedonvälittäminen on ollut meille alusta asti keskeistä”, pohtii Milonoff haastattelussa. “Tiedon jakaminen oli tärkeämpää kuin itse reissaaminen”.

Miltä näyttää alaikäisenä Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden arki? Piilosta näkyväksi -juttusarja kuvaa elämää kaukana kotoa. Nuoret yrittävät elää normaalia nuoren arkea oleskelulupapäätöstä odotellessaan: he harrastavat, opiskelevat ja käyvät töissä, mutta samalla mieltä painaa huoli omaisista sekä tulevaisuudesta.

Perustulon parissa 30 vuotta työskennellyt professori Guy Standing kertoo lokakuun lehdessä erilaisista perustulokokeiluista eri puolilla maailmaa, ja kommentoi myös Suomen kokeilua. “Tärkeintä olisi saada järjestelmä toimimaan niin, että jokainen suomalainen alkaisi saada perustuloa”, Standing toteaa.

Vieraskolumnistina on tällä kertaa Afganistanissa asuva toimittaja Maija Liuhto.

Lisäksi lehdessä julkaistaan uudelleen parhaita juttuja suomalaisesta kulttuurilehdistöstä. Mukana muun muassa Maailman Kuvalehti, Lapsen Maailma ja Ylioppilaslehti. Lehden sisällöstä kolmasosa kootaan Isoa Numeroa kustantavan Kulttuuri-, tiede- ja mielipidelehtien liitto Kultti ry:n 200 jäsenlehdestä.

Käy ostamassa nyt omasi liivilliseltä myyjältä – tuet samalla rehellistä työntekoa ja parannat konkreettisesti myyjän toimeentuloa.

 

Mitä ajatuksia Iso Numero sinussa herättää? Toimitus haluaa kehittää lehteä ja kehitystyössä kuullaan lukijoiden mielipiteitä. Osallistu 15. marraskuuta 2017 mennessä: www.isonumero.fi/lukijakysely