Auta meitä kasvamaan vuonna 2018!

Joulu-tammikuun Iso Numero on meille tärkeä lehti. Keräämme lehden koko myyntiajan varoja seuraavan vuoden toimintaan. Siksi tämä numero maksaa 10 euroa, jotta voimme tehdä Isosta Numerosta entistä paremman lehden kaikille sitä myyville. Olemme myös käynnistäneet joukkorahoituskampanjan. Tarvitsemme tähän sinun apuasi.

Mikä Iso Numero?
Iso Numero on kaduilla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen. Valtaosa myyjistämme on ihmisiä, joiden on vaikea tai mahdotonta löytää töitä muualta.
Jokainen lehden myyjä saa koulutuksen myyntityöhön ja kolme ilmaista lehteä. Sen jälkeen hän maksaa jokaisesta lehdestä puolet sen kansihinnasta. Kadulla työskennellessään myyjä on pop up -liike, joka saa jokaisesta myydystä lehdestä voittoa.
Ison Numeron omilla tuotoilla katetaan myyjien tukemista, toimituksen palkkoja, painokuluja, markkinointia ja lehden kestävää kehittämistä.
Miksi joukkorahoitus?
Iso Numero on ilmestynyt jo vuodesta 2011 ja siitä on kasvanut tärkeä asia sadoille ihmisille niin Suomessa kuin ulkomailla.
Ilmestyimme vuonna 2017 kuusi kertaa ja teimme töitä lähes 200 ihmisen kanssa. Myyjämme ansaitsivat yhteensä lähes 100 000 euroa tuloja. Tämä on meidän pienen toimituksen näkökulmasta aivan huikea suoritus!
Meillä on kuitenkin tarve varautua tulevaisuuteen uusiutumalla. Uskomme, että Isosta Numerosta on mahdollista tulla todella paljon nykyistä isompi juttu. Kysyntä lehdelle ei todellakaan pääty Helsingin kuntarajaan.
Teidän avullanne voimme tehdä vuodesta 2018 vielä paljon paremman. Haemme joukkorahoituksella tukea seuraaviin asioihin:
Iso Numero x 10
Vuonna 2017 lehti ilmestyi kuusi kertaa. Lehti myy parhaiten heti julkaisemisen jälkeisinä viikkoina. Tämän vuoksi haluamme julkaista ensi vuonna 10 numeroa. Toive useammin ilmestyvästä lehdestä on tullut myös lehden lukijoilta.
Suunnitelmamme on, että vuonna 2018 lehti ilmestyy joka kuun ensimmäinen maanantai (paitsi tammi- ja heinäkuussa). Kansien välissä panostamme samanlaiseen laatuun kuin tähän asti. Tarjoamme paketin mielenkiintoista luettavaa ja kiinnostavia henkilöhaastatteluja, joissa on aitoa sisältöä.
Useammin ilmestyvä lehti on niin myyjien, lukijoiden kuin Ison Numeron tulevaisuuden kannalta tärkeä asia.
Enemmän toimeentuloa lehtitilauksilla
Katumyynti ei ole jokaisen juttu. Kokemuksesta voimme sanoa, että kaupunkilaisten edessä seisomalla laittaa itsensä likoon tavalla, joka voi olla jopa pelottavaa. Samalla saamme jatkuvasti pyyntöjä mahdollisuudesta tilata lehti, sillä maakunnista löytää myyjän hyvin harvoin.
Vastauksemme tähän on lehden tilauspalvelu. Teemme sen siten, että jokaisen tilatun lehden pussittaa ja postittaa lehden myyjä, joka saa työstä tuntipalkkaa. Jokaista 100 tilattua lehteä kohden voimme tarjota yhdelle henkilölle kerran kuussa työvuoron. Tilausten tuotoilla voimme kehittää Ison Numeron toimintaa kestävästi.
Voit aloittaa lehden tilauksen joukkorahoituskampanjamme kautta osoitteessa mesenaatti.me/isonumero.
Iso Päämaja
Isolta Numerolta puuttuu oma toimisto. Lehteä jälleenmyydään yhteistyökumppaneidemme – kuten Diakonissalaitoksen ja Vailla vakinaista asuntoa ry:n – kautta. Mahdollisuudet myyjien ja toimituksen välisiin kohtaamisiin ovat tämän vuoksi hyvin rajalliset. Samalla toimituksen työtilana ovat toimineet kahvilat ympäri kaupunkia ja toimituksen jäsenten omat keittiön pöydät.
Haluamme avata joukkorahoituksella Ison Päämajan, josta käsin voimme hoitaa niin lehden myynnin, myyjien tapaamisen kuin lehden tekemisen. Vain tällä tavalla voimme tehdä Isosta Numerosta ihan aidosti avoimen työpaikan kenelle tahansa.
Omat tilat antavat meille myös mahdollisuuden järjestää tilauspalvelun puitteet sekä muita tilaisuuksia ja vapaaehtoistoimintaa.
Enemmän tukea myyjille
Haluamme antaa enemmän henkilökohtaista tukea myyjillemme. Tätä varten meidän täytyy kuluttaa entistä enemmän kengänpohjia tekemällä jalkatyötä. Tapaamalla uusia myyjiä ja tukemalla töissä olevien myyjiä kaupungilla Iso Numero kasvaa ja voi hyvin. Juttelemalla voimme varmistaa, että kaupankäynti sujuu hyvin ja mutkatta. Pystymme myös opastamaan parempien ja vilkkaampien myyntipaikkojen luokse.
Tarvetta on myös tiivistää yhteistyötä muiden sosiaalialan toimijoiden kanssa. Tulemme opastamaan tarvittaessa myyjiämme heidän palveluidensa luokse. Tähän tarvitsemme kuitenkin omaa, lehden tekemisestä erillistä aikaa.
Tuki tarkoittaa myös hyvien suhteiden ylläpitämistä niiden tahojen kanssa, joille katujen viihtyvyys on tärkeä asia. Muun muassa poliisi ja erilaisten kauppojen omistajat ovat meille jo nyt hyviä yhteistyökumppaneita. Joukkorahoituksen kautta saatava tuki on meille tärkeä apu tämän työn jatkamiselle.

Miten voit auttaa?
Kerro
* jaa viestiä kampanjasta ystävillesi vaikka Facebookissa
* haasta ystäväsi mukaan
Tue
* mene sivulle mesenaatti.me/isonumero
* valitse sinulle sopiva rahasumma ja vastike
Osta
* tue paikallista Ison Numeron myyjää ja osta lehti lahjaksi työpaikalle tai ystävälle
* mikäli yrityksesi tai yhteisösi on kiinnostunut muusta yhteistyöstä, niin ota yhteyttä toimitus@isonumero.fi

Kampanjan tavoitteet tiivistettynä

* 10 000 eurolla voimme julkaista kaksi lisälehteä keväällä 2018. Voimme sen pohjalta ponnistaa pidemmälle loppuvuodesta.

* 20 000 eurolla voimme tähdätä 10 lehden tekemiseen vuonna 2018 ja etsiä omat tilat lehden myymiselle, postittamiselle ja tekemiselle.

* 50 000 eurolla meillä on (lehdenteon ja vuokranmaksun lisäksi) entistä suuremmat mahdollisuudet tukea ja työllistää myyjiä, tehdä parempaa lehteä ja pitää huolta katujen viihtyvyydestä.

 


Mikä joukkorahoitus?
Joukkorahoitus on kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat yhdessä heille tärkeän hankkeen rahoittamiseen. Yhteistyökumppanimme kampanjan vetämisessä on Mesenaatti.me, Suomen vanhin ja Pohjoismaiden isoin joukkorahoitustoimija.
Kampanjaan osallistuminen on helppoa. Jokainen kampanjan rahoittaja valitsee itselleen sopivan vastikkeen, kuten tilatun lehden, aamiaisen myyjien kanssa tai kunniakirjan. Rahoitus käytetään kampanjan tavoitteiden tukemiseen.
Kuka tahansa voi tukea kampanjaa. Mikäli kampanja ei saavuta minimitavoitettaan, rahat palautetaan rahoittajille.
mesenaatti.me/isonumero