Täältä tullaan 2018!

Vuosi 2017 on ollut Isolle Numerolle käänteentekevä. Maaliskuun alussa toimitus oli opissa Australiassa: The Big Issue -katulehti siellä on ilmestynyt 21 vuotta ja menestyy loistavasti. Lehdellä on miljoonien liikevaihto ja se työllistää satoja myyjiä eri puolilla laajaa maata. Meille tarjoutui mahdollisuus saada neuvoa alan parhailta tekijöiltä. Matka ei unohdu helposti.

Joka käänteessä The Big Issuen henkilökunta muistutti, että he aina miettivät, miten tämä tai tuo toimenpide tuottaa myyjille lisää töitä. Jos suoraa työllistävää vaikutusta ei ollut, hankkeeseen ei ryhdytty. Se oli tarkoittanut joidenkin firmojen ehdottamien yhteistyöhankkeiden hylkäämistä. Tyrmääminen oli saattanut hetken harmittaa, mutta pitkällä aikavälillä osoittautunut hyödylliseksi. Aika oli saatu käytettyä vain ja ainoastaan sellaisiin hankkeisiin, jotka todella työllistivät mahdollisimman monta.

Ison Numeron hallinnollista puolta on kehitetty jo ennen maaliskuuta, mutta ehdottomasti aiempaa enemmän ja määrätietoisemmin maaliskuun jälkeen. Reitti on vielä hieman avoinna, mutta suunta on selvä: Iso Numero haluaa kasvaa, siten että yhä useammalle on mahdollista saada lehdestä työtä ja toimeentuloa.

Tämä lehti maksaa 10 euroa tavallisen viiden sijaan. Nyt joulun alla halusimme nostaa hintaa, sillä myyjä saa siitä puolet. Työ joulu-tammikuun pimeillä ja sateisilla kaduilla ei ole helppoa. Kova työ on reilun palkan arvoista.

Tavoitteena on, että ensi vuonna lehti ilmestyy 10 kertaa. Se tarkoittaisi lisää työtä ja tuloja myyjille, sillä ensimmäiset neljä viikkoa lehden ilmestymisen jälkeen ovat parhaimmat myyntiviikot. Lehden tuloja käytetään ilmestymiskertojen lisäämiseen. Kehitys tähtää yhteiseen hyvään ja näin vastuullisesti toteutettuna se takaa lehdenmyyjille tasaisen ja varman tulonlähteen.

Mutta vuodelle 2018 on myös muita suunnitelmia ja tällä kertaa korkeampi kansihinta liittyy näihin. Iso Numero haluaa kasvaa muutenkin kuin ilmestymismäärien verran. Siitä lisää itse lehdessä.

Millainen Ison Numeron vuodesta 2018 tulee? Jos se on minusta kiinni, Iso Numero on merkittävä tekijä katukuvassa ja yhteiskunnallisena tekijänä. Nyt 7-vuotias lehti on ekaluokkalainen, joka kouluun päästyään haluaa oppia lisää, saa uusia ideoita ja haluaa parantaa maailmaa kaikin itselleen mahdollisin keinoin. Myös sinä voit olla mukana kehittämässä ja tukemassa näiden isojen askelten ottamisessa. Tervetuloa mukaan innostavaan vuoteen 2018!