Helmikuun Isossa Numerossa on runsaasti eläinasiaa. Lehdessä pelastetaan koiria, kohdataan kotia etsivä kissakaksikko ja hävetään eläintuotantoa. Lisäksi kansihaastattelussa kirjailija Hassan Blasim.
Suomeen on adoptoitu ulkomailta kodittomia koiria yhä enemmän 2000-luvun aikana. Samanaikaisesti täällä on noussut huoli siitä, tuovatko ne mukanaan tarttuvia tauteja. Koiria auttavat järjestöt ovat kehittäneet toimintaansa vastuullisempaan suuntaan, mutta ne toivoisivat myös kohtuullisuutta keskusteluun: Suomeen tulee Aasian-matkailijoiden mukana moninkertaisesti enemmän esimerkiksi pelättyjä multiresistenttejä bakteereita. Toimittaja Tuukka Tuomasjukka vieraili romanialaisella koiratarhalla, matkusti rescuekoiran ja sen saattajan kanssa Suomeen ja selvitti, mistä rescuekoirista käytävässä keskustelussa oikein on kyse. Tuloksena on laaja Koirien tulevaisuus -artikkeli, joka löytyy helmikuun Isosta Numerosta.
Lehdessä myös:
- Kontulalainen kirjailija Hassan Blasim valmistelee vallankumousta Irakissa ja kirjoittaa Kontulassa palkittuja kirjoja. Kansihaastattelussa Blasim toteaa, että kirjallisuus on tiiviissä yhteydessä vapauteen.
- Filosofi Elisa Aaltola toivoo ihmisten häpeävän. Sen nimittäin pitäisi johtaa yhteiskunnalliseen muutokseen, jos ihmiset osaisivat muuttaa toimintaansa häpeäntunteen myötä.
- Kuinka asunnoton pärjää kylmässä? Street Roots -katulehden myyjät Portlandista jakavat kekseliäät ja joskus jopa vaaralliset keinonsa.
- Kaaosta kirkkoon toivoo punkkaripappi Nuusa Parkkinen, josta kertova dokumentti on toistaiseksi nähtävissä Yle Areenassa.
- Hyvä yritys -palstalla tutustutaan Inkuto Internationaliin – yritykseen, joka valmistaa luonnonkosmetiikkaa ja tuntee koko tuotantoketjunsa Afrikasta asti.
- Minun kotini -palstalla tavataan Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa asuvat kissat Sebastian ja Benjamin.
Iso Numero #44 ilmestyy 5.2.2020.