Maaliskuun lsossa Numerossa osallistutaan yhteisöruokailuihin ja puhutaan siitä, mikä on kaikkein tärkeintä. Kansihaastattelussa huippukokki Kozeen Shiwan!
Tuoreen Ison Numeron tunnistaa katukuvassa vaaleansinisestä väristä sekä harvinaisen tyylikkäästä kansihenkilöstä, joka on ”Suomen nopeimman Michelin-tähden” haltija, ravintoloitsija-keittiömestari Kozeen Shiwan. Hänen ravintolansa The Room by Kozeen Shiwan sai Michelin-tähden vain 4,5 kuukautta avaamisensa jälkeen. Shiwan on antanut työlle kaikkensa, mutta nyt hän on päättänyt ottaa aikaa myös itselleen.
”Kun oma itsearvostuksen ja itsekunnioituksen paikka on muuttunut, en tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Lopetanko koko alalla? Onko tärkeää oma hyvinvointi vai ura?” Shiwan miettii toimittaja Laura Rantasen haastattelussa.
Lehdessä on myös reportaasi yhteisöruokailuista, joka on sadoille suomalaisille taloudellinen ja sosiaalinen henkireikä. Toimittaja Johannes Roviomaa ja valokuvaaja Touko Hujanen istahtivat yhteiseen Vantaalla ja keskustelivat ruoan äärellä elämästä ja toimeentulosta. Näyttää siltä, että ruoka-apu on tullut Suomeen jäädäkseen.
”Ruokajonoissa näkyy nykyisin paremmin pukeutunuttakin väkeä ja joskus myös lapsiperheitä. Se on surullista katseltavaa”, sanoo artikkelissa Ilkka Paukko, joka kiertää viikoittain lähiseutunsa yhteisöruokailuita. Rekolassa hän astui aterian jälkeen yhteiseen saunaan, jossa kuulee parhaat turinat.
Lehdessä myös:
- Some vaihtoon? Somejättien valta uhkaa demokratiaa ja ahdistaa. Ison Numeron päätoimittaja Veera Vehkasalo pohtii esseessään, mitä vaihtoehtoja meillä on.
- Kitsch. Kriitikko Petteri Enroth väittää, että digikapitalistisessa huomiokulttuurissa me hengitämme kitschiä – sentimentaalisuutta ja vaarattomuutta.
- Ruokaostokset. Ruoan epäeettisyys ei ratkea kuluttamalla, kirjoittaa kolumnisti Veikka Lahtinen.
- Toimeentulotuki. Miten se pitäisi uudistaa ja kuunteleeko hallitus asiantuntijoita? kysyy toimittaja Kati Pietarinen THL:n Paula Saikkoselta.
- Zahiiba. Zaha Abau Mussen unelma toteutui, kun hän avasi oman ravintolan.
- Iso Myyjä. Ramona ja Piccolo-koira ovat erottamattomat.
- Työmarkkinat. Serbiassa keski-ikäisillä naisilla ei ole töitä, joten he lähtevät Saksaan.
- Lisäksi menovinkkejä, kritiikkejä ja paljon muuta!
Osta lehti kadulta ja tue myyjää. Lehden hinta on nyt 15 euroa, josta puolet on edelleen myyjän tuloa. Ison Numeron voi myös tilata.
Iso Numero on kaduilla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen. Lehteä myyvien ihmisten on usein vaikea tai mahdotonta löytää töitä muualta. Myyjä pitää itsellään puolet kansihinnasta. 14 vuoden aikana Ison Numeron myyjät ovat ansainneet työllään yli 2 miljoonaa euroa tuloja.